Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Impozitare majorata pentru cladirile si terenurile neingrijite


 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta (SPIT) atentioneaza cetatenii care detin in proprietate cladiri si terenuri cu privire la posibilitatea impozitarii majorate cu pana la 500%, in cazul in care acestea se afla intr-o stare de degradare avansata sau sunt neingrijite, conform procedurii si criteriilor de incadrare stabilite prin H.C.L. nr. 27/2016.  

 
Masurile vizeaza cladirile si terenurile detinute in intravilanul municipiului Constanta, cu scopul de a determina proprietarii imobilelor/terenurilor respective sa le intretina sau sa le redea circuitului economic sau comercial.
 
Pe aceasta cale, SPIT aduce la cunostinta ca in perioada 2017-2018 au fost supraimpozitate un numar de 42 imobile neingrijite (38 de cladiri si 4 terenuri). Masura respecta prevederile art. 489, alin. (5), (7) si (8) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, punctul 168 al Titlului IX, Capitolul X, Sectiunea I din H.G. nr. 1/2016 si H.C.L. nr. 27/2016.
 
Mentionam ca majorarea impozitului pe cladiri/terenuri nu inlocuieste amenda contraventionala aplicata de agentii constatatori ai autoritatii locale si nici nu exonereaza de raspundere contribuabilii care detin in proprietate privata cladiri si terenuri neingrijite.