Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Diferente de impozit pentru persoanele fizice cu mai multe cladiri in proprietate


Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza persoanele fizice care au in proprietate doua sau mai multe cladiri, situate la adrese diferite, ca pentru anul 2010, vor avea de achitat o diferenta de impozit.

Diferenta de impozit este reglementata de Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 59/2010 privind modificarea Codului fiscal, conform careia, incepand cu data de 1 iulie 2010, impozitul pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu se majoreaza cu 65%, pentru a doua cladire cu 150%, iar pentru a treia si urmatoarele cu 300%. Exceptie de la aceasta prevedere legala fac cladirile dobandite prin succesiune legala.

Pentru stabilirea corecta a diferentei de impozit, persoanele fizice care detin in proprietate mai multe cladiri din care cel putin una inchiriata, cu destinatie de spatiu comercial, anexa gospodareasca sau dobandita prin succesiune legala, sunt rugate sa se prezinte, pana la data de 30 septembrie 2010, inclusiv, la ghiseele agentiilor fiscale, pentru a depune declaratii speciale rectificative.

Diferenta de impozit rezultata in urma recalcularii, poate fi achitata pana la termenul scadent de 31 decembrie 2010, sau cu bonificatie de 10%, pana la data de 30 septembrie 2010.