Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Cine datoreaza taxa de salubrizare


Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta (SPIT) readuce in atentia contribuabililor faptul ca taxa de salubrizare este datorata numai de persoanele fizice, locuitori ai municipiului Constanta, iar responsabilitatea incasarii, controlului, constatarii contraventiilor si aplicarii sanctiunilor revine SPIT Constanta in conformitate cu prevederile art. 484 alin. (1) si (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Legea nr. 101/2006, republicata si anexa nr. 5 din H.C.L. nr. 136/2018.


Cuantumul taxei este de 5 lei/luna/persoana.


Impunerea se efectueaza in termen de 30 de zile de la data aparitiei oricarei modificarii in ceea ce priveste numarul de persoane care locuiesc in imobil prin completarea/depunerea formularului „Declaratie de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare” ce poate fi descarcat si de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea “Persoane fizice” – „Documente declarare” – „Taxa de salubrizare”.


Declaratia de impunere completata si copiile documentelor justificative pot fi expediate si prin e-mail, la adresele ag1@spit-ct.ro, ag2@spit-ct.ro, ag3@spit-ct.ro, ag4@spit-ct.ro, ag5@spit-ct.ro, ag6@spit-ct.ro sau depuse pe site-ul instituṭiei www.spit-ct.ro, accesand sectiunea ,,Servicii online/Declaratii fiscale”, fara sau cu autentificare, caz in care este necesar un nume de utilizator si parola in aplicatia e-Tax.


Online e mai simplu!