Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

În luna februarie, SPIT Constanța va începe distribuirea deciziilor de impunere


Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța informează contribuabilii că deciziile de impunere ce stabilesc obligațiile fiscale reprezentând impozitele și taxele locale datorate de către persoanele fizice și juridice în anul 2021 vor fi trimise prin poștă, cu confirmare de primire.

Deciziile de impunere sunt emise în baza informațiilor cuprinse în declarațiile fiscale depuse de către contribuabili, reprezentând și înștiințări de plată, în conformitate cu prevederile art. 95 alin. (6) din Legea 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Obligațiile fiscale datorate bugetului local pot fi achitate simplu și rapid, chiar și înainte de primirea deciziilor de impunere, online, cu ajutorul platformei electronice  e-TAX, ce poate fi accesată atât pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, cât și de pe telefonul mobil prin descărcarea aplicației e-TAX mobile, disponibilă în sistemele IOS și Android.

Impozitele și taxele locale pot fi achitate și la ghișeele agențiilor fiscale de pe raza  municipiului, la stațiile OMV Petrom, magazinele Inmedio sau la  oficiile Poștei Române, doar în baza actului de identitate.