Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Transferul mijloacelor de transport


Contribuabilii care dețin în proprietate mijloace de transport și își schimbă adresa de domiciliu, sediul sau punctul de lucru, pe raza altei unități administrativ teritoriale au obligația de a depunde cererea de transfer a dosarului fiscal al mijlocului de transport, în termen de 30 de zile de la data modificării survenite.

În baza cererii depuse, SPIT Constanța transmite dosarul fiscal, cu confirmare de primire, în vederea impunerii, în termen de 15 zile, organului fiscal de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru.

Astfel, impozitul pe mijloacele de transport se datorează la unitatea administrativ teritorială unde contribuabilul are noul domiciliu, sediu sau punct de lucru începând cu 1 ianuarie a anului fiscal următor celui în care s-a produs modificarea.

Formularul tipizat și documentele justificative necesare efectuarii transferului dosarului fiscal al mijlocului de transport se regăsesc pe site-ul instituției www.spit-ct.ro, secțiunea ”Persoane fizice/Juridice”-“Documente declarare”/”Cerere transfer auto” și pot fi depuse:

-online pe site-ul spit-ct.ro, cu autentificare;

-prin e-mail sau poștă cu confirmare de primire, la următoarele adrese:

  • Agenția fiscală nr. 1, Centrul Comercial TOM, stand B6b, ag1@spit-ct.ro;
  • Agenția fiscală nr. 2, Str. Nicolae Grindeanu nr. 66, ag2@spit-ct.ro;
  • Agenția fiscală nr. 3, Str. Ștefan cel Mare nr. 36-40 (Centru Comercial Tomis   Mall), ag3@spit-ct.ro;
  • Agenția fiscală nr. 4, Str. Soveja nr. 104, bloc nr. 44, parter, ag4@spit-ct.ro;
  • Agenția fiscală nr. 5, Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall), ag5@spit-ct.ro;
  • Agenția nr. 6, Bd. Tomis nr. 112, ag6@spit-ct.ro.

Nedepunerea/depunerea declarațiilor peste termenul de 30 de zile, de la data modificărilor intervenite, constituie contravenție și se sancționează conform art. 493 alin. (2) lit. a) și b) din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Click to listen highlighted text!