Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Vesti bune pentru cei sanctionati contraventional


Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza constantenii ca, incepand cu data de 24.08.2018, intra in vigoare Legea nr. 203/2018 privind masuri de eficientizare a achitarii amenzilor contraventionale, publicata in Monitorul Oficial nr. 647/25.07.2018.

Legea sus mentionata prevede posibilitatea achitarii in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii procesului verbal de constatare a contraventiei, a jumatate din minimul amenzii prevazute de actele normative care stabilesc sanctiunile fata de 48 de ore sau 2 zile lucratoare cum a fost prevazut anterior.

De asemenea, contravenientul poate achita jumatate din minimul amenzii prevazute de lege si in acele situatii in care in care actul normativ de stabilire a contraventiilor nu prevedea expres aceasta posibilitate.

Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor fizice se fac venit integral la bugetele locale ale unitatii/subdiviziunii administrativ teritoriale in care contravenientul isi are domiciliul.

Sumele provenite din amenzile aplicate persoanelor juridice se fac venit integral la bugetul de stat, cu exceptia celor aplicate, potrivit legii, de autoritatile administratiei publice locale si amenzilor privind circulatia pe drumurile publice, care se fac venit integral la bugetele locale ale unitatii/subdiviziunii administrativ-teritoriale in care contravenientul isi are sediul, dupa caz.