Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

Se plateste impozit pentru mijloacele de transport care se inregistreaza
27.01.2012

 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca, in conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 125 din 27 decembrie 2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, de la 1 ianuarie 2012 se supun impozitarii si mijloacele de transport cu tractiune mecanica care se inregistreaza in Romania.

Din categoria mijloacelor de transport care se inregistreaza in Romania fac parte: mopedele sub 50 cmc, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, in lucrari agricole sau forestiere si tractoarele care nu se supun inmatricularii.

 Modalitatea de calcul al impozitului pentru aceste tipuri de mijloace de transport este identica cu cea pentru mijloacele de transport care se inmatriculeaza in Romania. In speta, pentru un moped cu capacitatea cilindrica de 45 cmc, cuantumul impozitului aferent anului 2012 este de 8 lei.

 In vederea calcularii impozitului aferent anului 2012, SPIT invita contribuabilii care detin in proprietate mijloace de transport din categoria celor care se inregistreaza in Romania sa depuna, pana la data de 31 ianuarie 2012, la ghiseele unice ale institutiei, declaratia de impunere privind stabilirea impozitului pe mijloacele de transport.

 Formularul tipizat poate fi descarcat de pe site-ul institutiei www. spit-ct.ro, sectiunea persoane juridice – formulare tipizate.

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis