Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

31 martie – termen scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente primului semestru
08.03.2012

 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca termenul scadent pentru plata impozitelor si taxelor locale aferente primului semestru este 31 martie 2012. Dupa aceasta data vor fi calculate majorari de intarziere de 2% din cuantumul obligatiilor fiscale principale neachitate in termen, calculate pentru fiecare luna sau fractiune de luna.

 
Pentru plata integrala a tuturor obligatiilor catre bugetul local pana la data de 31 martie, SPIT acorda, potrivit HCLM nr. 145/2011, persoanelor fizice o bonificatie de 10%, iar persoanelor juridice o bonificatie de 5% la impozitul pe cladiri, teren si mijloacele de transport. 
 
Precizam, de asemenea, ca impozitele si taxele locale se platesc in doua rate egale, in conditiile in care niciuna din obligatiile datorate bugetului local nu este mai mica sau egala cu 50 lei. Sumele de pana la 50 lei inclusiv se platesc integral pana la primul termen de plata, respectiv 31 martie 2012. in cazul in care contribuabilul detine in proprietate mai multe cladiri/terenuri/mijloace de transport etc, suma de 50 lei se refera la impozitul cumulat. 
 
Spre exemplu: X are de achitat in anul 2012 - impozitul pe un apartament pentru care datoreaza 96 lei si taxa de habitat pentru o persoana - 36 lei. in prima rata, mai exact pana la data de 31 martie inclusiv, va plati suma de 84 lei (jumatate din impozitul pe cladire + suma intreaga pentru taxa de habitat, deoarece aceasta nu depaseste 50 lei). 
 
Amintim ca obligatiile datorate bugetului local Constanta, pentru anul 2012 si/sau anii anteriori, se pot achita la ghiseele unice ale institutiei, la oficiile postale din Constanta si la agentiile Garanti Bank. Plata impozitelor si taxelor locale se poate efectua, de asemenea, pana la data de 31 martie 2012 si la agentiile bancii Transilvania unde este necesara prezentarea instiintarii de plata primite la domiciliu.

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis