Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

Dosare de urmarire pentru neplata la termen a impozitelor si taxelor locale
02.10.2012

 Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta aduce la cunostinta contribuabililor ca neachitarea impozitelor si taxelor locale la termenele scadente duce la declansarea procedurii de urmarire si executare silita.  
 
Amintim persoanelor fizice si juridice ca anul fiscal este impartit in doua semestre, cu scadente la 31 martie si 30 septembrie si ca in acest an semestrul doi s-a sfarsit intr-o zi nelucratoare cand serviciul a fost suspendat, drept pentru care, termenul scadent s-a prelungit pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare. In consecinta, termenul scadent aferent semestrului al–II-lea 2012 s-a sfarsit la data de 1 octombrie a.c..
 
Amintim ca, procedura de urmarire si executare silita incepe cu emiterea somatiilor pentru impozitele si taxele locale neachitate la data scadenta si inceteaza in momentul achitarii sumei datorate in interiorul termenului de 15 zile de la comunicarea somatiei.   
 
In situatia in care debitul specificat in somatie nu este achitat in termenul sus-amintit, procedura de urmarire si executare silita este continuata prin urmatoarele masuri: infiintarea popririlor pe venituri asupra disponibilitatilor banesti sau prin sechestrarea bunurilor apartinand debitorului.
 
Plata sumelor din dosarele de urmarire si executare silita se poate efectua la toate ghiseele institutiei. 

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis