Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

Modificarile privind taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice si taxa pentru spatii verzi
29.05.2013

 Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta informeaza contribuabilii ca, in urma aprobarii Hotararii nr. 82/2013 privind modificarea si completarea HCL nr. 330/ 2012 privind stabilirea impozitelor si taxelor locale pentru anul 2013, au survenit modificari privind taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice si taxa pentru spatii verzi.
 
Taxa pentru cresterea gradului de liniste si siguranta in derularea activitatilor economice s-a modificat prin schimbarea modului de calcul si prin completarea categoriei de contribuabili.
In Statiunea Mamaia si Sat Vacanta taxa este in cuantum de 0,3 lei/mp sau fractie de mp din suprafata utila detinuta si este datorata de catre toti operatorii economici, indiferent de activitatea desfasurata, inclusiv cei care detin de unitati de cazare.
Declaratia de impunere se depune pana la data de 01.07.2013, data la care devine scadenta si obligatia de plata.
 
In Municipiul Constanta a fost adaugata categoria de contribuabili care detin spatii de cazare si anume hoteluri, moteluri, hanuri turistice etc.
Declaratia de impunere, la care se vor anexa documente justificative, se depune pana la data de 01.07.2013, iar obligatia de plata devine scadenta la data de 30.09.2013.
 
Taxa pentru irigatii spatii verzi s-a modificat prin redenumirea sa in “taxa pentru spatii verzi”, precum si prin completarea categoriei de contribuabili.
 
Taxa se incaseaza de la toti contribuabilii care desfasoara activitati economice, inclusiv cei care detin spatii de locuit in Statiunea Mamaia si Sat Vacanta.
 
Atat in cazul spatiilor de locuit, cat si in cazul spatiilor destinate activitatilor economice, declaratia de impunere se va depune la dobandirea spatiului, respectiv pana la data de 01.07.2013, data la care devine scadenta si obligatia de plata.

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis