Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

Modalitati de plata ale impozitelor si taxelor locale
14.02.2014

 In vederea evitarii eventualelor aglomerari de la ghiseele agentiilor fiscale recomandam celor care doresc sa-si achite impozitele si taxele locale si nu au de efectuat alte operatiuni (depunerea declaratiilor de impunere sau alte modificari) sa aleaga una din modalitatile de plata, oferite de Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta, fara a se mai deplasa la sediile institutiei.

 

In acest sens, va puteti adresa oficiilor postale, agentiilor Garanti Bank, statiilor OMV din municipiu, prezentand doar buletinul/ cartea de identitate, sau puteti utiliza urmatoarele modalitati de plata:

- prin intermediul cardului bancar, pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea „Servicii online/ Plata online a impozitelor“ sau link-ul https://etax.spit-ct.ro unde va autentificati cu nume utilizator si parola emise de catre SPIT in urma unei cereri depuse online;

- prin sistemul Internet Banking. Pentru acest sistem de plata trebuie sa aveti deschis un cont de Internet Banking;

- prin ordin de plata (O.P.) Se poate efectua prin banca unde aveti cont deschis;

- prin mandat postal. Se poate efectua de la orice oficiu postal din tara.

Datele de identificare ale contului de Trezorerie precum si codul IBAN, pentru plata cu O.P. sau prin mandat postal se gasesc pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro

 

Mentionam ca, pentru imbunatatirea activitatii prin cresterea calitatii serviciilor oferite contribuabililor, in anul 2011, toate ghiseele institutiei au fost transformate in ghisee unice.

 

Astfel, pentru orice operatiune specifica activitatii institutiei, invitam contribuabilii sa se adreseze celor 24 de ghisee SPIT, fara a mai tine seama de arondarea strazilor pe agentiile fiscale, a face diferenta intre persoana fizica sau juridica ori intre suma de plata curenta sau in urmarire, la urmatoarele adrese:

- str. Badea Cartan nr. 3, unde sunt deschise 6 ghisee unice;

- str. Nicolae Grindeanu nr. 66 (zona Km 4-5), unde se gasesc deschise 5 ghisee unice;

- str. Sulmona nr. 22, unde sunt deschise 4 ghisee unice;

- str. Atelierelor nr. 6, unde sunt deschise 5 ghisee unice;

- str. Alexandru Lapusneanu nr. 116C in incinta City Park Mall (sky level),  unde sunt deschise 3 ghisee unice.

Aceste ghisee sunt deschise publicului dupa urmatorul program:

- marti, miercuri, vineri – 08.30 – 16.30;

- joi – 8.30 – 18.30;

-ghiseul unic din str. Dumbraveni nr. 1, Palazu Mare, este deschis publicului in ziua de luni, in intervalul orar 08.00-16.00.

 

Amintim ca, operatiunile la ghiseele agentiilor fiscale sunt realizate in ordinea numerelor emise de aparatele amplasate in incintele locatiilor, cu mentiunea ca, operarea in vederea solicitarii bonurilor cat si ridicarea acestora se realizeaza de catre contribuabili si nu de catre gardienii publici.  

 

Pentru operatiunile de incasare impozite, taxe si amenzi, contribuabilii se pot deplasa la urmatoarele adrese:

- b-dul Mamaia nr. 86, in incinta Serviciului public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor, ghiseu deschis publicului dupa urmatorul program: marti, miercuri – 8.30 -16.00; joi – 8.30 - 18.30;vineri – 8.30 - 14.30;

- din str. Ecaterina Varga nr. 25-27 (fostul Centru de Informare pentru Cetateni), ghiseu deschis publicului dupa urmatorul program: marti – vineri intre 08.00 – 16.00;

- din b-dul I.C. Bratianu nr. 246, in incinta Politiei Rutiere, deschis publicului dupa urmatorul program: marti - vineri 08.30 – 16.30.

 

Reamintim, de asemenea ca, incepand cu 03 februarie si pana pe 31 martie 2014, SPIT vine in sprijinul contribuabililor prin parteneriatul cu VISA Romania si Banca Transilvania in proiectul “Plateste taxele si impozitele cu VISA. Castiga timp si bani”. Astfel, impozitele si taxele locale se pot achita, prin intermediul cardului bancar, la standul deschis in zona Cafeteria Auchan din cadrul centrului comercial Maritimo, zilnic, de luni pana duminica, in intervalul orar 10:00 – 22:00.

 

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis