Skip Navigation LinksPrima pagina > Stiri arhivate >

Tranzactii auto la SPIT
29.05.2018

 Pentru eficientizarea tranzactiilor auto, Serviciul Public de Impozite si Taxe (SPIT) Constanta readuce in atentia persoanelor fizice si juridice ”Contractul de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport" aprobat prin Ordinul nr. 1069/2016 pentru aplicarea pct. 101 alin. (3) din Hotararea de Guvern nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

 
Acesta contine doua chenare (A,B) in partea superioara lateral stanga si dreapta care vor fi vizate de catre SPIT in momentul radierii din evidentele fiscale a persoanei care instraineaza mijlocul de transport. Precizam ca cele 2 vize din partea superioara atesta achitarea obligatiilor fiscale pentru bunul ce face obiectul contractului, eliminandu-se astfel necesitatea certificatelor fiscale, cat si intocmirea fisei de inmatriculare auto.
 
Contractul de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport se incheie in 5 exemplare, care dupa vizare, se folosesc astfel: 1 exemplar ramane la SPIT, 1 exemplar la vanzator, iar 3 exemplare vor fi predate noului proprietar. Persoana care dobandeste mijlocul de transport are obligatia de a inregistra si viza 1 exemplar la organul fiscal de care apartine cu domiciliul, 1 exemplar la organul competent privind inmatricularea, iar exemplarul in original ramane la acesta.
 
Formularul mai sus amintit poate fi descarcat de pe site-ul institutiei www.spit-ct.ro, sectiunea “Persoane fizice – Documente declarare” sau se distribuie gratuit in orice agentie fiscala SPIT.
 

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis