Skip Navigation LinksInformare cladiri nereevaluate

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta informeaza ca unui numar de 660 de persoane juridice care detin constructii, ii expira termenul de 3/5 ani de la data ultimei modificari a valorii de inventar, iar pentru a evita majorarea cotei de impozitare a cladirilor este necesara efectuarea reevaluarii/evaluarii.

Astfel, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, pentru anul 2016, impozitul pentru cladirile sus-mentionate va fi stabilit prin aplicarea unei cote diferentiate asupra valorii de inventar a acestora, respectiv cota de 20% si/sau 40%.

In vederea aplicarii cotei de 1,5% asupra valorii de inventar a cladirilor, recomandam sa se procedeze la reevaluarea/evaluarea constructiilor detinute in patrimoniu pâna la data de 31 decembrie 2015.

Precizam ca pentru vizualizarea online a situatiei fiscale persoanele juridice pot completa aici formularul online, in vederea obtinerii numelui de utilizator si a parolei pentru accesarea contului etax.

In situatia in care exista deja un cont Etax, situatia fiscala se poate verifica direct la sectiunea "patrimoniu".

Prezentul demers al institutiei noastre vine in virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din OG 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis