Skip Navigation LinksPrima pagina > Informare cladiri nereevaluateInformare cladiri nereevaluate

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează că unui număr de 927 de persoane fizice care dețin clădiri nerezidențiale le expiră termenul de 5 ani de la data ultimei modificări a valorii de impunere a construcțiilor deținute, valoare asupra căreia se aplica cota de impozitare de 0,5%.

Astfel, dacă nu se va proceda la reevaluarea/evaluarea clădirilor, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru anul 2019, impozitul pentru clădirile deţinute va fi stabilit prin aplicarea unei cote de impozitare de 2%.

Precizăm că Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanţa va înștiința nominal persoanele fizice cu privire la efectuarea operațiunilor de reevaluare/evaluare pentru clădirile a căror cotă de impozitare se va majora.

Serviciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local Constanţa a dezvoltat platforma de contact E-tax, prin intermediul căreia vă puteți vizualiza online patrimoniul și situația fiscală. 

Pentru înscrierea pe această platformă, vă rugăm să accesaţi link-ul https://etax.spit-ct.ro/Autentificare.aspx#tabCerereDeInscriere , în vederea obţinerii dreptului de utilizator şi a parolei în aplicaţia E-tax.

În situaţia în care deţineţi dreptul de accesare a link-ului https://etax.spit-ct.ro , vă rugăm să verificaţi la secţiunea Patrimoniu situaţia dumneavoastră fiscală.

Prezentul demers al instituţiei noastre vine în virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

Cu stimă, echipa SPIT Constanța

 
 

Program de lucru cu publicul


Luni, Marti, Miercuri, Vineri /  8:30 - 16:30
Joi /  8:30 - 18:30
Sambata, Duminica /  Inchis