Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Premii si certificari

SPIT pe locul 5 la competitia celor mai bune practici in administratia din Romania

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta s-a clasat pe locul cinci la competitia celor mai bune practici in administratia din Romania al carei scop a fost identificarea, evidentierea si diseminarea celor mai eficiente si inovative practici administrative.

Competitia organizata de Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP) s-a derulat in perioada iunie – septembrie 2010, fiind structurata pe trei sectiuni tematice, respectiv: „Imbunatatirea serviciilor publice printr-un management organizational si al calitatii performantei”, „Consolidarea administratiei publice prin promovarea dialogului social, dar si prin atragerea la actul de decizie al cetatenilor”, „Sporirea gradului de integritate, transparenta si raspundere in cadrul functiei publice”. Institutiile publice au avut posibilitatea de a aplica la una sau mai multe sectiuni cu proiecte sau cazuri de buna practica deja implementate. Lucrarile au fost selectate de trei evaluatori alesi din cadrul ANFP, universitatilor, asociatiilor profesionale, publicatiilor de specialitate, ONG-urilor cu experienta bogata si rezultate reprezentative pentru dezvoltarea democratiei in Romania.

SPIT a participat pentru prima data la aceasta competitie nationala cu proiectul „Certificatul de atestare fiscala online”, lucrarea fiind publicata alaturi de alte 31 de cazuri de buna practica in catalogul „Prevenirea coruptiei prin inovatie si calitate in sectorul public”, editat de ANFP. Exemplele de buna practica au fost premiate in cadrul celei de-a III-a editii a conferintei internationale „Inovatie si calitate in sectorul public”, eveniment care s-a desfasurat in perioada 15-16 noiembrie 2010, la Poiana Brasov. Cele mai bune cinci proiecte de la fiecare sectiune in parte se vor regasi pe site-ul ANFP, intr-un ghid, care va constitui un real schimb de bune practici si idei inovatoarea in administratia publica locala

Amintim ca SPIT este prima institutie publica din Romania care a pus la dispozitia contribuabililor persoane fizice si juridice posibilitatea de a obtine certificatul de atestare fiscala online. Cererea si eliberarea certificatului de atestare fiscala online sunt disponibile persoanelor juridice din primavara anului 2009, iar persoanelor fizice, din august 2010.

Agentia Nationala a Functionarilor Publici

Click to listen highlighted text!