Sunt
Persoana Fizica
Sunt
P. F.
P. J.
Sunt
Persoana Juridica
Sunt
P. J.
P. F.

Premii si certificari

Participant la European Public Sector Award (EPSA) 2009, sectiunea „Imbunatatirea performantei in serviciul public”

Institutul European de Administratie Publica (EIPA), cu sprijinul institutional si financiar a 15 state europene si al Comisiei Europene a organizat in anul 2009 cel de-al doilea European Public Sector Award ca o platforma de invatare si retea de excelenta pentru administratiile publice europene.

EPSA si-a propus sa reuneasca cei mai buni, cei mai inovatori si eficienti performeri din sectorul public european, in conditiile in care, in Europa performantele administrative remarcabile sunt realizate in conditii diferite.

Prin EPSA s-a dorit crearea unei „scene” pe care institutiile din sectorul public european pot excela si deveni un model pentru restul administratiilor publice.

Institutul European de Administratie Publica si Comitetul de Pilotaj al EPSA, cu sprijinul Comitetului stiintific consultativ EPSA, au stabilit patru sectiuni tematice pentru competitie, care sa permita candidatilor sa aplice cu diferite solutii identificate si implementate:

  • imbunatatirea performantei in serviciul public;
  • implicarea cetateanului;
  • noi metode de lucru in parteneriat;
  • leadership si managementul schimbarii;
  • Prin stabilirea celor patru categorii de premiere, EPSA si-a dorit sa incurajeze guvernele sa-si modernizeze structurile administrative, sa practice si sa solutioneze problemele esentiale ale reformei administrative in Europa.

In anul 2009, au fost depuse peste 300 de proiecte, din toata Europa. Evaluarea proiectelor s-a facut in mai multe etape, fiind realizata de catre 25 de experti internationali din mai multe tari europene. Echipele au fost formate din cel putin trei evaluatori, care au analizat fiecare aplicatie.

Romania s-a plasat pe primul loc la numarul de proiecte prezentate, cu un total de 45 de initiative de succes, propuse de 32 de institutii si autoritati publice.

Serviciul Public de Impozite si Taxe Constanta a participat pentru prima data la selectia proiectelor pentru aceasta competitie europeana, la sectiunea „Imbunatatirea performantei in serviciul public”. Printre cele 128 de proiecte considerate eligibile la aceasta sectiune, s-a numarat si proiectul institutiei noastre, care a reusit sa se alinieze standardelor europene cu „Managementul instrumentelor de plata”.

Descarca catalogul de proiecte – EPSA 2009
Descarca pag. 138 – “The management of payment instruments” – SPIT
Viziteaza site-ul oficial European Public Sector Award (EPSA)

Click to listen highlighted text!